Intro 2

Intro 2

Naša priča

Osnovna svrha portala shappa.eu je lakše udomljavanje životinja 🐶🐱 Kada netko želi udomiti životinju, mora potrošiti mnogo vremena pretražujući Facebook i portale raznih skloništa, azila ili udruga za zaštitu životinja ne bi li pronašao svog životnog suputnika. No, sada su na jednom mjestu sve informacije o svim psima diljem Hrvatske.

Ovom stranicom smo željeli umrežiti i povezati sve azile, udruge, neprofitna i profitna skloništa s budućim udomiteljima. Ovo je mjesto koje pomaže životinjama u skloništima da lakše dođu do svog zauvijek doma, da nađu svoje ljude. Ovdje budući udomitelji životinja mogu pronaći svog ljubimca na drugom kraju zemlje. Ovo smo prepoznali dobrim načinom da ispraznimo skloništa, da zbrinemo nezbrinute 💞

Željeli smo na jednoj platformi ponuditi ne samo srećice iz bokseva, nego i sve informacije potrebne za udomljavanje, a vodit ćemo i analize napuštenih i udomljenih životinja. Budući da je većina skloništa prenatrpana, vode borbe s udomljavanjem svojih štićenika, a nalaze se i u nezavidnoj financijskoj situaciji, svima nam je u interesu da portal zaživi.

Redovito ćemo ažurirati podatke, svaku životinju ćemo nastojati što detaljnije opisati, kako bi krajnji korisnici lakše odabrali svog ljubimca, te ćemo voditi evidenciju o udomljenim životinjama. Prema procjenama, neodgovorni pojedinci godišnje napuste 15.000 životinja. Tijekom ljeta je, zbog godišnjih odmora, napuštanje najintenzivnije. Želimo mijenjati svijest o tome, educirati građane, ukazivati na važnost kastracije/sterilizacije i čipiranja.

Do ove ideje došla su dva prijatelja na kampiranju 2017. kada im je palo na pamet kako bi mogli, sa svojim psima, propješačiti Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika. Taj brzinski dogovor je pretvoren u projekt “Hodajmo 2018.” u sklopu kojeg su obišli sva skloništa za napuštene životinje koja su im bila na ruti, kada su shvatili kako bi bilo zgodno kada bi na jednom mjestu bila sva skloništa, udruge, azili što bi uvelike pomoglo građanima u lakšem, bržem i jednostavnijem traženju ljubimca.

Shappa.eu je samo početak većeg plana – pokretanja akcije kastracije/sterilizacije i čipiranja svakog psa u Hrvatskoj. Također, želimo pokrenuti inicijativu da se uvede porez na pse, čime bi se uveo neki red, što možemo vidjeti na iskustvu Njemačke, Austrije, Švedske…. Na kraju, kao šlag na tortu, želimo u suradnji s MUP-pm i Ministarstvom znanosti i obrazovanja uvesti novi smjer na policijsku akademiju – “policija za kućne ljubimce”.

Hvala sponzorima!

Kontakt

DRUŠTVO ZA ŠPORTSKU REKREACIJU “KOP TUR”
Adresa: Matije Magdalenića 4, 10410 Velika Gorica
Mobitel: 095/1995-048 
E-mail: [email protected], [email protected]
OIB: 37523703697
PBZ – IBAN računa HR05 2340 0091 1108 0378 7

Mi smo neprofitna organizacija, financiramo se isključivo putem donacija, a naši projekti su većinom humanitarnog karaktera. Iza nas je niz uspješno odrađenih projekata koji su doprinijeli razvoju civilne zajednice u Velikoj Gorici. Kako bi podmirili troškove izrade portala i godinu dana administracije, potrebna nam je financijska pomoć. Planiramo pokrenuti i Crowdfunding kampanju kako bi skupili novac za financiranje portala i cijelog projekta. Sve to s ciljem normaliziranja situacije s napuštenim životinjama, za početak na području Hrvatske, a kasnije i šire.