Stariji udomitelji

Stariji udomitelji

Svatko od nas može uživati ​​u bezuvjetnoj ljubavi koju pruža kućni ljubimac. To se posebno odnosi na starije građane, jer oni obično imaju na raspolaganju više vremena za njegovanje i razvijanje povezanosti. Psi, mačke i drugi mali kućni ljubimci mogu biti idealni pratitelji za starije građane. Kućni ljubimci mogu ponuditi odanost, pružiti radost i bezuvjetnu ljubav. Kućni ljubimci u potpunosti prihvaćaju starije vlasnike. Oni ne vide bore ili slabiju pokretljivost, oni samo znaju da imaju nekoga koga vole i tko im uzvraća ljubav.

Predana i privržena priroda kućnog ljubimca starijeg vlasnika može učiniti sretnijim i još zdravijim. Mnogi zdravstveni radnici koji rade sa starijim osobama već odavno primjećuju dobrobiti koje kućni ljubimac može donijeti u životu starije osobe.

 

* Kućni ljubimac nudi osjećaj dobrobiti i neovisnosti, pomažući u prevenciji stresa, depresije i usamljenosti.

* Odgovornost za drugo živo biće može dodati novi smisao i svrhu životu starije osobe.

* Briga o kućnom ljubimcu poput hranjenja, njege i šetnje pomaže ljudima da ostanu aktivni, i psihički i fizički, a time poboljšava i povećava kvalitetu i količinu njezina života.

* Brojne kliničke studije potvrđuju da imati kućnog ljubimca može koristiti čovjekovom tjelesnom zdravlju. Za starije ljude to rezultira nižim krvnim tlakom, smanjenim stresom, nižom razinom kolesterola i poboljšanom cirkulacijom krvi.

Udomljavanje prave vrste psa može poboljšati život starije osobe. Ljudi svih dobnih skupina trebali bi razumjeti da briga o kućnom ljubimcu dolazi s odgovornostima, predanošću i vremenom, kao i s fizičkim i financijskim potrebama – za starije osobe to mogu biti malo drugačije. Evo vodiča za odabir psa za starije osobe:

1. Udomiti psa koji je bio nečiji ljubimac, izvrstan je odabir za starije osobe jer će dobiti psa čije potrebe su poznatije.

2. Rad s trenerom pasa ili volonterom u azilu kako bi iskoristili njihovo znanje pri odabiru kućnog ljubimca.

3. Udomite odraslog ili starijeg psa. Tada možete vidjeti stvarni temperament i razinu energije psa, a bonus je što možete udomiti već dresiranog psa!

4. Izbjegavajte štence s oštrim zubima, oni moraju proći sve faze od grizenja do ispadanja zubiju.

5. Imati psa uključuje veliku odgovornost prema tom ljubimcu cijeli život. Manji psi mogu živjeti 15 godina i duže, veći psi mogu poživjeti do 12, neki i više godina. Prije nego udomite novog ljubimca, izradite financijski plan koji će mu osigurati njegu ako privremeno ili trajno niste u mogućnosti pružiti potpunu ili djelomičnu njegu svog ljubimca.