O nama

Naša priča

Osnovna svrha i cilj ovog portala je lakše udomljavanje životinja 🐶🐱 Kada želite udomiti životinju, morate potrošiti mnogo vremena pretražujući Facebook stranice i portale raznih skloništa, azila ili udruga za zaštitu životinja ne bi li pronašli svog životnog suputnika.  

Ovom stranicom želimo umrežiti i povezati sve azile, udruge, neprofitna i profitna skloništa s budućim udomiteljima. 

Na ovoj platformi želimo oglašavati ne samo srećice iz bokseva, nego i sve informacije potrebne za udomljavanje, a vodit ćemo i analize napuštenih i udomljenih životinja kako bi nakon nekog vremena mogli dobiti stvarnu brojku. Budući da je većina skloništa prenatrpana, vode borbe s udomljavanjem svojih štićenika, a nalaze se i u nezavidnoj financijskoj situaciji, svima nam je u interesu da portal zaživi.

Redovito ćemo ažurirati podatke, svaku životinju ćemo nastojati što detaljnije opisati, kako bi krajnji korisnici lakše odabrali svog ljubimca, te ćemo voditi evidenciju o udomljenim životinjama. Prema procjenama, neodgovorni pojedinci u Hrvatskoj godišnje napuste 15.000 životinja. Tijekom ljeta je, zbog godišnjih odmora, napuštanje najintenzivnije. Želimo mijenjati svijest o tome, educirati građane, ukazivati na važnost kastracije/sterilizacije i čipiranja.

Do ove ideje došla su dva prijatelja na kampiranju 2017. kada im je palo na pamet kako bi mogli, sa svojim psima, propješačiti Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika. Taj brzinski dogovor je pretvoren u projekt “Hodajmo 2018.” u sklopu kojeg su obišli sva skloništa za napuštene životinje koja su im bila na ruti, tada su shvatili kako bi bilo zgodno kada bi na jednom mjestu bila sva skloništa, udruge, azili što bi uvelike pomoglo građanima u lakšem, bržem i jednostavnijem traženju ljubimca.

Hvala sponzorima!

Kontakt

UDRUGA ZA ZAŠTITU I PROMICANJE PRAVA ŽIVOTINJA I PRIRODE “SHAPPA”
Adresa: Matije Magdalenića 4, 10410 Velika Gorica
Mobitel: 095/1995-048 
E-mail: [email protected]
OIB: 65459616933

IBAN: HR3624840081135291387

Mi smo neprofitna organizacija, financiramo se isključivo putem donacija, a naši projekti su većinom humanitarnog karaktera. Iza nas je niz uspješno odrađenih projekata koji su doprinijeli razvoju civilne zajednice u Velikoj Gorici. Kako bi podmirili troškove izrade portala i godinu dana administracije, potrebna nam je financijska pomoć. Planiramo pokrenuti i Crowdfunding kampanju kako bi skupili novac za financiranje portala i cijelog projekta. Sve to s ciljem normaliziranja situacije s napuštenim životinjama, za početak na području Hrvatske, a kasnije i šire.